#DutchTechFest
#DutchTechFest
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

14 juni 2022

Brainport Regio focust met Dutch Technology Festival op techniekpromotie

Op zaterdag 11 juni en tussen woensdag 15 en zaterdag 18 juni vindt het leukste tech festival van Nederland plaats: Dutch Technology Festival 2022 (voorheen Dutch Technology Week). Kids, jongeren, studenten en volwassenen kunnen een stroom van educatieve en netwerkactiviteiten bijwonen. Dit staat de bezoekers te wachten!

Zijn er meer handen nodig aan het ziekenhuisbed? Willen we ‘the road to…. 2050’ succesvol afleggen en alle bijbehorende duurzaamheidsdoelstellingen behalen? Is er meer grip nodig op sociale problemen in de grote stad? En hoe ziet de toekomst van mobiliteit eruit? Technologie is de oplossing! Dat ontdekken bezoekers vanDutch Technology Festival op zaterdag 11 juni en van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 juni 2022. Dutch Technology Festival draagt bij aan techniekpromotie in de regio Brainport Eindhoven. “En dat is nog steeds hard nodig”, zegt Lucas van Grinsven (ASML en voorzitter van het festival). “Er zijn volop mogelijkheden voor een relevante en interessante studie en een baan in de tech. Die boodschap staat dan ook centraal tijdens Dutch Tech Fest. Hier laten we festivalgangers zien en beleven dat technologie fun is voor iedereen en oplossingen biedt voor vraagstukken in belangrijke sectoren als de gezondheidszorg, mobiliteit en duurzame energie.”

Ook #DutchTechFest-partner Rabobank benadrukt het belang van techniekpromotie. Marc Cootjans, directeur coöperatieve Rabobank: “Een verdere doorgroei van de succesformule Brainport Eindhoven en een sterke technieksector is van groot belang voor Nederland. Techniekpromotie is hier een wezenlijk onderdeel van.”

Bomvolle line-up
Het festival trapt af op zaterdag 11 juni met een kijkje in de keuken ​op zes hotspots bij techbedrijven in de Brainport Regio tijdens de High Tech Ontdekkingsroute. Op woensdag 15 juni barst het technologiespektakel los in het Klokgebouw. De Central Area en Experience Area is er gedurende het hele festival elke dag voor iedereen: hier stap je in de wereld van robotica, tech, VR, AR en 3D. Vertrouwde concepten als Night of the Nerds, Mission Tech voor leerlingen ​ van groep 5 tot en met groep 8 en Quiz Night XL passeren de revue.

Nieuw: DT Talks én Gaming & Esports
Op vrijdag 17 juni nemen astronaut André Kuipers, directielid Lightyear Tessie Hartjes, prof. Maarten Steinbuch, innovator Peter Ros, oud-topman van Philips Hans de Jong en docent Fieke Geurts studenten mee op toekomstreis. Studenten van mbo, hbo en wo zijn welkom voor de gratis DT Talks Students.

Op zaterdag 18 juni wordt het Klokgebouw omgetoverd tot game-arena tijdens Gaming & Esports! Nederlandse en Belgische gamers, influencers, creators, esporters & casters komen in actie. Ontmoet PSV Esports FIFA team-players Ali Riza Aygün & Dennis Verhoeven, Tim Kolijn (het brein achter EindjeMinecraft) en Youtubers & streamers Qucee, Joostspeeltspellen, Djuncan en LinkTijger. Er zijn nog gratis kaarten beschikbaar!

Technologie is fun
De roep om technisch talent blijft onverminderd groot. Voor jonge denkers en doeners zijn er volop mogelijkheden voor een relevante en interessante studie en/of baan in de techsector. Die boodschap staat centraal tijdens Dutch Technology Festival: hier geven we technologie letterlijk én figuurlijk het hoofdpodium. Hightech is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties. En daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een festival vol met technologische verrassingen.

Onze partners