DTF on Facebook DTF on Instagram DTF on Twitter DTF on LinkedIn DTF on Youtube

DAF Trucks N.V.

High-tech bedrijf pur sang
DAF Trucks, opgericht in 1928, is een technologiebedrijf ‘pur sang’ en produceert high-tech producten. Neem bijvoorbeeld de slimme ‘Predictive Cruise Control’, die aan de hand van de GPS locatie van de truck vooraf rekening houdt met bijvoorbeeld naderende heuvels en afdalingen. Door de state-of-the-art technologieën die door DAF bij de productie, product development en eigen IT-afdeling worden toegepast, is DAF in staat trucks te bouwen die presteren tegen de laagste kosten per kilometer. Dag in, dag uit.

Gebouwd in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk én Brazilië
DAF produceert haar trucks van wereldklasse in ultramoderne productiefaciliteiten in Eindhoven (Nederland), Westerlo (België), Leyland (Verenigd Koninkrijk) en Ponta Grossa (Brazilië). Er wordt gewerkt volgens het ‘PACCAR Production System’. Dat betekent: kwaliteit voorop, alles de eerste keer goed en medewerkers die gebrand zijn op voortdurend verder verbeteren. DAF produceert ‘build to order’. Trucks zijn namelijk altijd tot in de kleinste details afgestemd op de specifieke wensen en eisen van de vervoerder. Geen twee trucks zijn gelijk.

DAF’s R&D in Eindhoven ontwikkelt voor de hele wereld
Op het gebied van ‘Research & Development’ staat DAF rotsvast in de top 10 van Nederlandse ondernemingen. Alleen al in Eindhoven werken ruim 900 toegewijde ontwikkelingsmensen aan de trucks van morgen én overmorgen. Zij beschikken niet alleen over de meest geavanceerde middelen en CAD-CAM-systemen, maar ook over een geavanceerd geluidmeetgebouw en een motorentestcentrum dat de modernste in z’n soort is. DAF is binnen moedermaatschappij PACCAR niet voor niets het ‘Center of Excellence’ op het gebied van motoren ontwikkeling. De motoren van DAF vinden hun weg naar trucks in Europa, Noord-Amerika en ver daarbuiten.

Door innovatie toonaangevend in efficiency en prestaties
Voor de nieuwe en zeer strenge Euro 6 emissie-eisen presenteerde DAF een compleet nieuwe generatie vrachtwagens. Met nieuwe motoren vol geavanceerde, maar door-en-door beproefde technologieën. Met een nieuw en aantrekkelijk design, zowel van buiten als van binnen. En met tal van nieuwe technologieën die de trucks van DAF toonaangevend maken in efficiency, prestaties en chauffeurscomfort. Een perfecte basis voor verdere groei.

Lees meer over DAF Trucks N.V.

Onze partners