DTF on Facebook DTF on Instagram DTF on Twitter DTF on LinkedIn DTF on Youtube
Datum
Tijd 09:45 Eindtijd 10:10
Locatie online
Doelgroep Studenten
Professionals
Taal Nederlands
Contact DTW Partners
Michelle van Breugel
info@dutchtechnologyweek.com

Gratis toegang
Registreren verplicht

Additive Manufacturing: 3D metaalprinten voor luchtzuiveringstoepassingen

Additive Manufacturing is een van de speerpunten van het innovatieprogramma Fabriek van de Toekomst, dat wordt gecoördineerd door Brainport Industries. 3D metaalprinten maakt hier onderdeel van uit, een additief productieproces waarbij metaalpoeder door lasers wordt gesmolten tot een massief product. K3D biedt bedrijven laagdrempelige toegang tot dit proces in hun Printing Technology Centers, o.a. gevestigd op de Brainport Industries Campus. Een van de gebruikers van deze service is AddCat, dit bedrijf ontwikkelde een innovatieve luchtzuiveringsoplossing door de kracht van katalyse te combineren met metaal 3D geprinte structuren. Het katalytische proces wordt hierbij sterk verbeterd door de ontwikkeling van een volledig vormvrij product, specifiek geoptimaliseerd voor deze toepassing. AddCat richt zich daarbij op het terugdringen van industriële (en ook agrarische) geur emissies.

John Blankendaal (Managing Director Brainport Industries), Gerald van Santen (CEO Addcat),  Jaap Bulsink (CTO K3D) lichten in deze DTW Talk het proces en de toepassing toe.

DTW Online Podium
Tijdens DTW wordt deze talk uitgezonden op het DTW Online Podium. Een 3D online omgeving waarin interactie met sprekers mogelijk is via een chat. Op dit Online Podium kan na afloop worden genetwerkt op het netwerkplein en wordt door sprekers of collega’s van de sprekers nog met u nagepraat. U kunt er zelf vragen stellen aan uw mededeelnemers en u kunt mededeelnemers uitnodigen voor één-op-één gesprekken. En dit in het unieke beeld van Het Klokgebouw in Eindhoven, in ‘normale’ tijden ‘the home of Dutch Technology Week’.

Terugkijken

Gerelateerde events

Onze partners