#DutchTechFest
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

Op 15 en 16 juni kun je je verwonderen over deze experience van Phillips. Kun je iemand opereren via een héél klein gaatje? Ja zeker! Het heet minimaal invasief opereren en chirurgen maken er steeds meer gebruik van, zelfs voor een rugoperatie! Heel veel mensen hebben last van rugproblemen en soms is de enige oplossing een operatie.

Een chirurg plaatst dan schroeven in de rugwervels om de rug te stabiliseren. Dat moet nauwkeurig gebeuren, want zit de schroef een millimeter verkeerd, dan kan dat leiden tot problemen. Met ClarifEye Augmented Reality Surgical Navigation helpt Philips de chirurg om de schroeven nauwkeurig te plaatsen. Het werkt net als navigatie in de auto, maar dan voor operaties. Via ClarifEye ziet de chirurg in 1 beeld niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van een patiënt. Zo kan er in de wervel een schroef geplaatst worden, en dat door een héél klein gaatje in de huid! Kom jij uitproberen hoe goed jij kan navigeren?

ClarifEye Augmented Reality Surgical Navigation

Onze partners