#DutchTechFest
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

NXP maakt microchips die zo klein zijn dat je ze met het blote oog vrijwel niet kan zien. Deze chips zitten in je telefoon, maar ook in auto’s om te zorgen dat die piept op het moment dat je achteruitrijdt. Wist je dat de schaal van een microchip zo klein is dat er niet eens kleur bestaat? Veel mensen kunnen zich niet voorstellen hoe een microchip er van dichtbij uit ziet.

Als vormgever laat Michelle Feelders je zien hoe betoverend een chip eruitziet op microscopisch schaal. Verbindingen in een chip worden gemaakt op verschillende hoogtes en hebben daardoor ook verschillende functies. Als je inzoomt op een chip wordt er een heel landschap onthuld net als een stad. Michelle wil jullie laten zien hoe het is om door het landschap van een chip te dwalen met een surrealistische blik.

De tekst die je op de achtergrond hoort zijn teksten op basis van interviews met medewerkers bij NXP.  De medewerkers vertellen vol passie en verwondering over hun bevindingen door de lenzen van een microscoop. Ze kijken anders naar de wereld dan anderen, omdat ze zich meer bewust zijn van de kleine werelden die bestaan in onze wereld.

Ga rustig zitten en ze neemt je mee op een betoverende tocht van drie minuten door het landschap van de microchip. Laat je verwonderen, inspireren en ga vooral verder dromen over de schoonheid van technologie!

Door de lens van een microscoop door Michelle Feelders

Onze partners