#DutchTechFest
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

Zaterdag 18 juni
13:00 – 23:00 uur
Klokgebouw Eindhoven
Ticketverkoop

Doelgroep Gamefans van alle leeftijden

Gaming & Esports

Met:

  • PSV FIFA players Ali Riza Aygün en Dennis Verhoeven
  • Creators Qucee, JoostSpeeltSpellen, Djuncan en Linktijger
  • Teams ‘The Agency’ vs. KRC Genk
  • Tim Kolijn (minecraft held)
  • Host Koolein
  • Casters Boomin & Woonglol.

Tijdens het Dutch Technology Festival 2022 zag je samen met duizend andere gamefanaten jouw favo-gamers aan de slag.

Jouw favo gamers kwamen in actie!

Jouw favoriete gamers en games kwamen in het bomvolle programma voorbij met veel aandacht voor Minecraft, League of Legends, FIFA, Fortnite en nog veel meer. Jullie namen vrienden, kennissen, ouders of zelfs je opa en oma mee naar deze belevenis.

Bekijk de line-up:

13.00 – 13.40 uur Minecraft Showdown

Als er één game veelzijdig is, dan is het wel Minecraft. Tim Kolijn – het brein achter EindjeMinecraft – liet je de eindeloze mogelijkheden ervaren in een heuse #DutchTechFest-competitie op zaterdag 18 juni in het Klokgebouw Eindhoven. Jullie gingen mee op avontuur in verschillende Minecraft challenges en battles? De 2 beste spelers uit de voorrondes mochten in de finals live on-stage strijden voor de felbegeerde Minecraft Showdown Beker op zaterdag 18 juni.

Tim Kolijn is het brein achter EindjeMinecraft: één van de bekendste en creatiefste minecraft-spelers van Nederland. Door zijn fascinatie voor techniek heeft hij Minecraft omgetoverd in een heuse competitie. Je ging de strijd aan met een teamgenoot in een verschillende Minecraft challenges en battles.

13.45 – 14.30 uur PSV Esports FIFA showcase

Op zaterdag 18 juni kwamen PSV Esports FIFA team players Ali Riza Aygün & Dennis Verhoeven in actie tijdens een showcase van het Gaming & Esports spektakel.

14.00 - 20.00 uur Talks Arena

In de Dutch Technology Festival-arena nodigde we verschillende tech experts en gamers uit voor een talk. O.a.: The Rise of the Digital Twin – Minecraft voor de industrie 

In zijn presentatie nam Guido van Gageldonk (CTO Prespective) je mee in de wereld achter gaming technology. Hoe dit binnen de industrie werd toegepast om simulaties te maken van machines die in ontwikkeling zijn of in het veld draaien. Dit werd ook wel Digital Twins genoemd.

Deze digitale tweelingen bestaan uit virtuele materie en bieden daarmee heel interessante mogelijkheden en toepassingen. En zorgen ook nog voor een meer duurzame ontwikkeling en inzet van resources.

14.30 - 17.00 uur The Creators Stand-Off

Tijdens dit spannende gametoernooi namen QUCEE, JoostSpeeltSpellen, Djuncan en LinkTijger het tegen elkaar op in een zinderende battle in Fortnite en Rocket League. Het werd veel gekkigheid, competitie en een hoop energie.

FORTNITE
Heeft dit spel nog een introductie nodig? Epic Games heeft met Fortnite de populariteit van het battle royale-genre binnen no-time naar een ongekende hoogte gebracht.

ROCKET LEAGUE
Wat krijg je als je de twee populairste sportgenres in gaming combineert? Juist! Rocket League wist dan ook binnen no-time het hart van menig gamer te veroveren.

Vanaf 19.30 uur
League of Legends

De avondprogrammering stond volledig in het teken van het beste wat League of Legends (LOL) te bieden had. League of Legends is een snelle, competitieve massive online battle arena (MOBA)-spel. Twee teams met ieder vijf krachtige kampioenen, elk met een uniek ontwerp en speelstijl, streden rechtstreeks op een slagveld om de winst. Het spel bood een eindeloze herspeelbaarheid voor spelers van elk vaardigheidsniveau.

Met meer dan 100 miljoen spelers wereldwijd is League of Legends niet alleen de meest gespeelde pc game maar daarnaast ook de meest bekeken esport ter wereld (zo werd de finale van LOL op het wereldkampioenschap ruim 100 miljoen(!) keer bekeken.

17.30 - 19.30 uur Midlane madness: ARAM Fan vs Pro stand-off

In Midlane Madness kregen fans de unieke kans om samen met een professionele esports spelers in een 2 vs 2 ARAM gamemode (all random, all mid) op te nemen tegen een andere fan & pro. Vanuit de community werden 2 individuele spelers geselecteerd die het podium mochten betreden en in teamverband konden strijden. Uiteraard werd er live verslag gedaan door de bekende Esports casters Woonglol (Omar Woong) en Boomin (Denis Melnikov).

19.30 - 22.00 uur Showmatch: The Agency vs KRC Genk (best of 3)

Dit was het absolute spektakelstuk van de avond. Een must-see voor alle League of Legends fans. Twee Benelux professionele League of Legends topteams namen het tegen elkaar op voor de felbegeerde Dutch Technology Festival trofee.

Onder leiding van de gamecasters Woonglol (Omar Woong) en Boomin (Denis Melnikov) werden de wedstrijden van live commentaar voorzien wat zorgde voor een échte arenabeleving. Strategie, tactiek en fast-paced gameplay: de kers op de taart!

22.00 - 23.00 uur Afterparty with DJ Mr. Bermuda

Onze partners