#DutchTechFest
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

Zaterdag 18 juni
13:00 – 23:00 uur
Klokgebouw Eindhoven
Ticketverkoop
Scoor gratis tickets

*Gebruik code ‘Esports2022’ voor gratis kaarten

Scoor één van de volgende tickets:

Middagticket (12.00 – 17.00 uur)
Familyticket (1 volwassene + 2 kinderen onder de 14 jaar toegang tussen 12.00 – 17.00 uur)
Avondticket (17.00 – 23.00 uur)
All-day-ticket (12.00 – 23.00 uur)

Doelgroep Gamefans van alle leeftijden

Gaming & Esports

Scoor gratis tickets met code: Esports2022

Met:

  • PSV FIFA players Ali Riza Aygün en Dennis Verhoeven
  • Creators Qucee, JoostSpeeltSpellen, Djuncan en Linktijger
  • Teams ‘The Agency’ vs. KRC Genk
  • Tim Kolijn (minecraft held)
  • Host Koolein
  • Casters Boomin & Woonglol.

Tijdens het Dutch Technology Festival zie je samen met duizend andere gamefanaten jouw favo-gamers aan de slag.

Jouw favo gamers komen in actie!

Jouw favoriete gamers en games komen in het bomvolle programma voorbij met veel aandacht voor Minecraft, League of Legends, FIFA, Fortnite en nog veel meer. Neem je vrienden, kennissen, ouders of zelfs je opa en oma mee naar deze belevenis. Let’s watch the show!

Er worden overdag geen alcoholische dranken geserveerd.
Het meenemen en nuttigen van eigen eet- en drinkwaren is niet toegestaan.

Bekijk de line-up:

13.00 – 13.40 uur Minecraft Showdown

Als er één game veelzijdig is, dan is het wel Minecraft. Tim Kolijn – het brein achter EindjeMinecraft – laat je de eindeloze mogelijkheden ervaren in een heuse #DutchTechFest-competitie op zaterdag 18 juni in het Klokgebouw Eindhoven. Ga jij mee op avontuur met een teamgenoot in verschillende Minecraft challenges en battles? De 2 beste spelers uit de voorrondes mogen in de finals live on-stage strijden voor de felbegeerde Minecraft Showdown Beker op zaterdag 18 juni.

Tim Kolijn is het brein achter EindjeMinecraft: één van de bekendste en creatiefste minecraft-spelers van Nederland. Door zijn fascinatie voor techniek heeft hij Minecraft omgetoverd in een heuse competitie. Ga de strijd aan met een teamgenoot in een verschillende Minecraft challenges en battles. Doe mee!

13.45 – 14.30 uur PSV Esports FIFA showcase

Op zaterdag 18 juni komen PSV Esports FIFA team players Ali Riza Aygün & Dennis Verhoeven in actie tijdens een showcase van het Gaming & Esports spektakel. Meer info volgt snel!

14.00 - 20.00 uur Talks Arena

In de Dutch Technology Festival-arena nodigen we verschillende tech experts en gamers uit voor een talk. O.a.:

The Rise of the Digital Twin – Minecraft voor de industrie 

In zijn presentatie neemt Guido van Gageldonk (CTO Prespective) je mee in de wereld achter gaming technology. Hoe dit binnen de industrie wordt toegepast om simulaties te maken van machines die in ontwikkeling zijn of in het veld draaien. Dit wordt ook wel Digital Twins genoemd. 

Deze digitale tweelingen bestaan uit virtuele materie en bieden daarmee heel interessante mogelijkheden en toepassingen. En zorgen ook nog voor een meer duurzame ontwikkeling en inzet van resources. 

14.30 - 17.00 uur The Creators Stand-Off

Tijdens dit spannende gametoernooi nemen QUCEE, JoostSpeeltSpellen, Djuncan en LinkTijger het tegen elkaar op in een zinderende battle in Fortnite en Rocket League. Verwacht veel gekkigheid, competitie en een hoop energie. Wordt het een 2-0 overwinning of komt er een beslissende 3e bonusronde aan?

FORTNITE
Heeft dit spel nog een introductie nodig? Epic Games heeft met Fortnite de populariteit van het battle royale-genre binnen no-time naar een ongekende hoogte gebracht.

ROCKET LEAGUE
Wat krijg je als je de twee populairste sportgenres in gaming combineert? Juist! Rocket League wist dan ook binnen no-time het hart van menig gamer te veroveren.

Vanaf 19.30 uur
League of Legends

De avondprogrammering staat volledig in het teken van het beste wat League of Legends (LOL) te bieden heeft. League of Legends is een snelle, competitieve massive online battle arena (MOBA)-spel. Twee teams met ieder vijf krachtige kampioenen, elk met een uniek ontwerp en speelstijl, strijden rechtstreeks op een slagveld om de winst. Het spel biedt een eindeloze herspeelbaarheid voor spelers van elk vaardigheidsniveau.

Met meer dan 100 miljoen spelers wereldwijd is League of Legends niet alleen de meest gespeelde pc game maar daarnaast ook de meest bekeken esport ter wereld (zo werd de finale van LOL op het wereldkampioenschap ruim 100 miljoen(!) keer bekeken.

17.30 - 19.30 uur Midlane madness: ARAM Fan vs Pro stand-off

In Midlane Madness krijgen fans de unieke kans om samen met een professionele esports spelers in een 2 vs 2 ARAM gamemode (all random, all mid) op te nemen tegen een andere fan & pro. Vanuit de community worden 2 individuele spelers geselecteerd die het podium mogen betreden en in teamverband zullen strijden. Uiteraard wordt er live verslag gedaan door de bekende Esports casters Woonglol (Omar Woong) en Boomin (Denis Melnikov). Neem plaats in de arena: come and see.

19.30 - 22.00 uur Showmatch: The Agency vs KRC Genk (best of 3)

Tijd voor het absolute spektakelstuk van de avond. Een must-see voor alle League of Legends fans. Twee Benelux professionele League of Legends topteams nemen het tegen elkaar op voor de felbegeerde Dutch Technology Festival trofee. Wie neemt de overhand in deze best of 3 en kroont zich tot kampioen van dit evenement?

Onder leiding van de gamecasters Woonglol (Omar Woong) en Boomin (Denis Melnikov) worden de wedstrijden van live commentaar voorzien wat zorgt voor een échte arenabeleving. Strategie, tactiek en fast-paced gameplay: de kers op de taart!

22.00 - 23.00 uur Afterparty with DJ Mr. Bermuda

Onze partners