#DutchTechFest
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

Zaterdag 10 juni
09:00 – 16:00 uur
Diverse locaties
Gratis toegang

Doelgroep Voor tech-liefhebbers van alle leeftijden Contact e.claessen@brainportdevelopment.nl

10 juni: High Tech Ontdekkingsroute

High Tech Ontdekkingsroute: krijg een kijkje in de high tech-keuken van onze regio!

Op zaterdag 10 juni vindt de High Tech Ontdekkingsroute 2023 plaats in Brainportregio. Op verschillende hotspots zetten bedrijven hun deuren wagenwijd open voor een kijkje in de high tech-keuken van onze regio. Je ziet, ervaart en beleeft hoe technologie bijdraagt aan ons dagelijks leven.

Iedereen is welkom: van kinderen, tieners en hun ouders of opa’s en oma’s tot omwonenden, professionals en studenten. Bij o.a. High Tech Campus, Brainport Industries Campus en het Philips Museum leer je alles over nieuwe technische ontwikkelingen. Je kan ontdekken of techniek jou op het lijf geschreven is en kan ‘rondsnuffelen’ bij bekende bedrijven in onze regio.

Dit zijn de eerste hotspots van 2023:

Brainport Industries Campus

De Brainport Industries Campus: een hypermoderne campus in het groen, waar de hightech maakindustrie uit de regio zich heeft verzameld. Tijdens de High Tech Ontdekkingsroute nemen de robots de campus over en geven ze je een kijkje achter de groengele muren van het pand.  

Nederlands Steendrukmuseum

De uitvinding van de lithografie ontketende in 1798 de tweede grote drukrevolutie na de boekdrukkunst en prentkunst in de Renaissance. Door het steendrukken werd de basis gelegd voor hedendaagse massa-beeldcultuur.

Trucknasium (locatie DAF Museum)

Philips Museum

Midden in Eindhoven staat het oude fabriekje waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen produceerde. Hier is het moderne Philips Museum, die je meeneemt in het verhaal van het bedrijf.

Stichting Hightech Helmond - de Peel (locatie Automotive Campus)

Kom op zaterdag 10 juni naar Hotspot Hightech Helmond – de Peel in Beek en Donk (bij Formula Air) en beleef techniek voor de hele familie.

Onze partners