#DutchTechFest
#DutchTechFest
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

Zaterdag 10 juni
10:00 – 16:00 uur
Diverse locaties
Gratis toegang

Doelgroep Voor tech-liefhebbers van alle leeftijden Contact e.claessen@brainportdevelopment.nl

10 juni: High Tech Ontdekkingsroute

Neem een kijkje in de high tech-keuken van de Brainportregio

Op 10 juni vindt de High Tech Ontdekkingsroute plaats in de Brainportregio. Simac (met special guest: ASML), Brainport Industries Campus, Philips Museum, Trucknasium (DAF Museum), het Nederlands Steendrukmuseum, Stichting Hightech Helmond-De Peel (bij Automotive Campus) zetten hun deuren wagenwijd open zodat bezoekers een kijkje in de high tech-keuken kunnen nemen van de Brainportregio. Jong en oud ziet, ervaart en beleeft hoe technologie bijdraagt aan ons dagelijks leven.

Iedereen is welkom: van kinderen, tieners en hun ouders of opa’s en oma’s tot omwonenden, professionals en studenten. Er is veel te beleven en te doen. Wat dacht je van voetballen met robots, solderen of een drone-challenge? Snuffel bij bekende tech-bedrijven in de regio rond en ontdek of techniek jou op het lijf geschreven is!

Maak alvast kennis met de zes hotspots:

Brainport Industries Campus

De bewoners van de Brainport Industries Campus en andere bedrijven uit de regio verwelkomen je graag en bieden allerlei leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud. Ontdek wat er afspeelt achter de groengele muren van deze bijzondere campus.

Simac (special guest: ASML)

Simac en ASML slaan de handen ineen: bij één boeiende hotspot komen techniek, ontdekken, leren en lachen samen. Ontdek hoe een winkelkassa werkt, wat voor activiteiten er in het Simac-pand plaatsvinden en woon een demonstratie van glasvezel fusielassen bij.

Trucknasium (DAF Museum)

Zonder transport staat onze economie en samenleving stil. Het Trucknasium zit boordevol high tech om duurzaam en efficiënt vervoer te realiseren. Tijdens de ontdekkingsroute zijn er interactieve demo’s over veiligheid in het verkeer en duurzame mobiliteit.

Philips Museum

Kom naar het Philips Museum voor minicolleges over technische ontwikkelingen: interactieve sessies waar je in gesprek gaat met echte Philips-experts. De colleges zijn speciaal ontwikkeld om te begrijpen waar de alom aanwezig digitale technologie in ons dagelijks leven vandaan komt.

Stichting Hightech Helmond – de Peel (locatie Automotive Campus)

Techniek draait om beleving. Daarom bundelen jaarlijks ruim 50 technologiebedrijven, onderwijsinstelling en studententeams hun krachten tijdens Hotspot Hightech – Helmond de Peel. De Hotspot draait om het ontdekken en beleven van techniek voor jong en oud.

Nederlands Steendrukmuseum

Bij het Nederlands Steendrukmuseum is het mogelijk om verschillende lezingen bij te wonen. Kom meer te weten over 200 jaar lithografie, de begindagen van ASML en de ontwikkeling van lithografie en de microchip. Kinderen maken hier op speelse wijze kennis met techniek.

Onze partners