#DutchTechFest
#DutchTechFest
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

12 maart 2020

Astronaut Mindy Howard gaat strijden voor meer diversiteit in de tech

Toekomstig astronaut Mindy Howard gaat de strijd aan om meer diversiteit te creëren in de tech. Howard wordt in 2020 een van de belangrijkste ambassadeurs voor Female Tech Heroes, een initiatief van High Tech Campus Eindhoven met 2000 leden.

Howard neemt het stokje over van voormalig eurocommissaris Neelie Kroes, die het netwerk vorig jaar landelijk op de kaart heeft gezet. Howard: ‘We hebben rolmodellen nodig. Mijn droom om als vrouw astronaut te worden werd vaak niet serieus genomen. Maar die droom wordt nu wel werkelijkheid.’

Mindy Howard wordt in 2023 de eerste Nederlandse vrouw die naar de ruimte gaat. Niet met NASA, maar met een commerciële ruimtevlucht. Howard gaat mee om astronauten psychologisch te ondersteunen op hun reis.

Howard is geboren in New York, maar verhuisde naar Nederland voor haar promotieonderzoek op de TU Eindhoven. Ook werkte ze jarenlang bij Shell. Bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA schopte ze het tot een selecte groep van 200 aspirant-astronauten, maar haar droom ging toen nog niet in vervulling.

‘Mindy Howard is een inspirerend rolmodel. Door haar doorzettingsvermogen en passie voor de ruimte, gaat het haar nu gewoon toch lukken om astronaut te worden. Die les willen we ook heel graag meegeven aan onze Female Tech Heroes’, vertellen Hilde de Vocht en Ingelou Stol, de oprichters van het netwerk.

Female Tech Heroes is vorig jaar gestart om vrouwen te enthousiasmeren over technologie. In twee maanden tijd groeide het netwerk al naar 1400 leden. Inmiddels staat de teller op 2000 leden, en zijn er ook al tientallen mannen aangehaakt. ‘Als we meer diversiteit willen creëren in de techwereld, dan moeten vrouwen en mannen de handen ineen slaan.’

Tijdens de Dutch Technology Week 2020 komt Mindy Howard naar High Tech Campus Eindhoven om te spreken op de Female Tech Heroes conferentie (9 & 10 juni 2020, High Tech Campus Eindhoven)

Luister ook naar de High Tech Podcast met Mindy Howard over haar passie voor de ruimte, haar switch naar Nederland en over het belang van diversiteit in de tech.

Onze partners