#DutchTechFest
#DutchTechFest
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

Nieuws

18 juli 2023

‘De schaalsprong is geen keuze. Sterker nog, we zitten er al middenin’

De Brainportregio groeit. De impact van onze regio op het vaderlandse huishoudboekje wordt steeds groter. En dat is mooi. Groei betekent goede voorzieningen, infrastructuur, welvaart en welzijn. Én arbeidsplaatsen. Veel arbeidsplaatsen. Tot 2030 komen er naar verwachting liefst 70.000 arbeidsplaatsen bij, met name bij technische bedrijven.

13 juni 2023

Dutch Tech Fest levert belangrijke bijdrage aan talentontwikkeling van jongeren

Ruim 150 bedrijven en onderwijsinstellingen in de Brainportregio lieten op 8, 9 en 10 juni zien hoe technologie oplossingen biedt voor grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, energie, milieu, veiligheid, voedsel en mobiliteit.

24 maart 2023

8 & 9 juni: inspireer en verwonder tijdens #DutchTechFest in het Klokgebouw!

Wil jij samen met andere innovators onze #DutchTechFest-festivalgangers inspireren, verwonderen en laten nadenken over een toekomstige baan of studie in tech? Doe mee met Dutch Technology Festival 2023: samen nemen we een kijkje in de toekomst!

13 maart 2023

#DutchTechFest: 8, 9 & 10 juni

Tijdens Dutch Technology Festival gaan we dieper in op de maatschappelijke impact van technologie. Op 8 & 9 juni laten we in het Klokgebouw zien hoe technologie wordt ingezet om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

12 juli 2022

Dit waren de partners van Dutch Technology Festival 2022

Dutch Technology Festival 2022 – zaterdag 11 juni en van 15 t/m 18 juni – trok meer dan 22.000 bezoekers. Voorafgaand aan Dutch Technology Festival 2022 hebben onze partners zichzelf voorgesteld met in een eigen partnervideo. Bekijk de aftermovie hier!

8 juli 2022

Dit was Gaming & Esports 2022

Jouw favoriete gamers & games kwamen in het bomvolle programma voorbij met veel aandacht voor Minecraft, League of Legends, FIFA, Fortnite en nog veel meer! Wij blikken terug in deze aftermovie!

4 juli 2022

Dit was Quiz Night XL 2022

Aan de succesvolle Quiz Night XL – op donderdag 16 juni – deden ruim 1400 deelnemers mee! Tijdens deze spannende quizavond kregen zij diverse vragen voorgeschoteld: van Einstein tot iPhone. We blikken terug op #QuiznightXL! Kijk je even mee?

1 juli 2022

Dit was Mission Tech 2022

Speciaal voor Dutch Technology Festival 2022 werd Mission Tech weer live georganiseerd voor leerlingen uit groep 5 t/m 8. De leerlingen werden verwonderd en enthousiast door al het moois wat technologie te bieden heeft. Zij maakten kennis met de nieuwste vormen van gaming, het zelf bouwen van een robot en kon meedoen met de spannende quiz. Wij blikken terug in deze aftermovie!

28 juni 2022

Dit was Night of the Nerds 2022

Op woensdag 15 juni vond Night of the Nerds plaats! Ruim 3500 leerlingen uit het voortgezet onderwijs lieten zich onderdompelen in de wereld van technologie, innovatie en creativiteit. We blikken met trots terug op Night of the Nerds 2022! Kijk je even mee?

25 juni 2022

Dit was de High Tech Ontdekkingsroute 2022

Tijdens High Tech Ontdekkingsroute 2022 zetten techbedrijven in Brainport Regio hun deuren wagenwijd open voor publiek. Ruim 12.500 bezoekers verwonderden zich over de rol van technologie in de samenleving. We blikken met trots terug op #HTOR! Kijk je even mee?

22 juni 2022

Dit was Dutch Technology Festival 2022

Van het uitlaten van robothond Spot tot virtueel intuberen of besturen van een truck: tech-liefhebbers van alle leeftijden ontdekten de wereld van gaming, robotica, VR, AR, AI, 3D en techniek tijdens diverse experiences, workshops en techtalks tijdens Dutch Technology Festival 2022. We blikken terug in de aftermovie!

20 juni 2022

Bezoeker Dutch Technology Festival kreeg antwoord op de vraag: ‘Hoe draagt techniek bij aan maatschappelijke uitdagingen?’

Dutch Technology Festival 2022 – op zaterdag 11 juni en van 15 t/m 18 juni – trok meer dan 22.500 bezoekers. Het uitlaten van robothond Spot tot het virtueel besturen van de nieuwste DAF truck: techies ontdekten de wereld van tech, gaming, VR, AR, AI en 3D tijdens diverse experiences, workshops en techtalks in het bomvolle programma. Hoe draagt techniek bij aan grote maatschappelijke uitdagingen? Die vraag stond centraal tijdens het festival.

16 juni 2022

Oproep: blijven investeren in techniekpromotie bij kinderen

Blijf actief investeren in techniekpromotie bij kinderen. Dat is de oproep die Paul van Nunen (Brainport Development), Marc Cootjans (Rabobank), Jennifer van der Leegte (VDL) en Lucas van Grinsven (ASML) gezamenlijk deden op woensdag 15 juni. Het viertal wil het aantal kinderen dat kiest voor een baan in de techniek verdubbelen. ‘In de jaren ’70 kozen vier op de tien kinderen voor een technische opleiding. Nu zijn dat er nog maar twee op de tien. We moeten ervoor zorgen dat kinderen weer weten hoe leuk een baan in de techniek is.’

14 juni 2022

Brainport Regio focust met Dutch Technology Festival op techniekpromotie

Op zaterdag 11 juni en tussen woensdag 15 en zaterdag 18 juni vindt het leukste tech festival van Nederland plaats: Dutch Technology Festival 2022 (voorheen Dutch Technology Week). Kids, jongeren, studenten en volwassenen kunnen een stroom van educatieve en netwerkactiviteiten bijwonen. Dit staat de bezoekers te wachten!

8 juni 2022

Cootjans: Brainportregio kan groeien als kool, maar tekort aan arbeidskrachten en woningen zijn zorgwekkend

Marc Cootjans, directeur van coöperatieve Rabobank in regio Oost-Brabant, ziet enorme potentie voor de groei van de Brainportregio. Technologie is immers waar de regio bij uitstek goed in is, en (high) tech is nodig voor alle transities.

7 juni 2022

Ontmoet de top van Gaming & Esports uit de Benelux tijdens DutchTechFest

Op zaterdag 18 juni ontmoeten gamefanaten hun favoriete gamers, casters, presentatoren, creators en esporters in het Klokgebouw Eindhoven. Tijdens dit unieke Gaming & Esports spektakel tonen PSV Esports FIFA team players Ali Riza Aygün & Dennis Verhoeven, youtubers Quentin Correia (Qucee), Joost Bouhof (JoostSpeeltSpellen), Duncan Massink en Michael van Tielen (LinkTijger) hun game-skills.

24 mei 2022

Gratis DT Talks Students (met o.a. professor Maarten Steinbuch): schrijf je in!

Op vrijdag 17 juni nemen ​prof. Maarten Steinbuch, astronaut André Kuipers,​ directielid Lightyear ​Tessie Hartjes, innovator Peter Ros, oud-topman van Philips Hans de Jong en docent Fieke Geurts je mee op toekomstreis. Maarten geeft je in onderstaande video een voorproefje op zijn talk!

18 mei 2022

Artikel Innovation Origins: Dutch Technology Festival brengt de top van Gaming & Esports naar Eindhoven

De Brainport Eindhoven regio maakt zich op voor het Dutch Technology Festival, de opvolger van de Dutch Technology Week (15 t/m 18 juni). Het feest der techniek is in meerdere opzichten anders dan voorgaande edities. Naast de nieuwe naam, vinden de evenementen dit jaar plaats op een gecentreerde plek in het Klokgebouw in Eindhoven. Maar, er blijft ook veel hetzelfde. Zo is en blijft technologie de rode draad en staan er veel bekende headliners op de line-up.

17 mei 2022

HTOR op zaterdag 11 juni: Stichting Helmond – de Peel | Locatie: Formula Air- Van Thiel United

Maakbedrijven uit de Peelregio vormen samen Stichting Helmond – de Peel. In deze stichting zijn ruim 50 bedrijven en onderwijsinstellingen verenigd, met als gezamenlijk doel het interesseren van verschillende doelgroepen voor techniek.

16 mei 2022

Dutch Technology Festival partner | Philips

Het in Eindhoven opgerichte Philips is een belangrijke speler in de tech-markt. Tegenwoordig zijn ze vooral een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie.

15 mei 2022

Ontmoet young professionals uit tech | NXP Semiconductors | partner

Werken in een technische sector: hoe ziet je werkdag er dan uit? Ontmoet young professionals uit tech: Engineer Tristan Stolk van VDL Systems.

12 mei 2022

High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 11 juni: Brainport Industries Campus

Op 11 juni openen verschillende bedrijven hun deuren in Brainport regio voor de High Tech Ontdekkingsroute. Tech-liefhebbers van alle leeftijden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen. Je ziet, ervaart en beleeft hoe technologie bijdraagt aan ons dagelijks leven.

Gamefanaten opgelet: zet zaterdag 18 juni in je agenda!

Jouw favoriete gamers en games komen in het bomvolle programma voorbij met veel aandacht voor Minecraft, League of Legends, FIFA, Fortnite en nog veel meer. Ontdek welke talenten onderdeel uitmaken van de line-up!

15 t/m 18 juni: bomvolle line-up is bekend

Het Dutch Technology Festival trapt af op zaterdag 11 juni met een kijkje in de keuken bij techbedrijven in Branport Regio tijdens de High Tech Ontdekkingsroute. Tussen 15 en 18 juni is er een bomvolle line-up voor jong en oud met o.a. Quiz Night XL, Gaming & Esports, DT Talks Students, Night Of The Nerds en Mission Tech. Bekijk de volledige line up hier!

5 mei 2022

Artikel Innovation Origins: “Techniek heeft alleen toekomst als het inclusief is”

Het gebrek aan technisch talent is nog steeds een van de grootste uitdagingen voor de continuiteit van het succes van de regio. Vandaar ook dat de bedrijven die afhankelijk zijn van technisch geschoold personeel er alles aan doen om de trend te keren.

28 april 2022

Vrijwilligers gezocht voor Dutch Technology Festival

Op zaterdag 11 juni en woensdag 15 juni tot en met 18 juni vindt het Dutch Technology Festival plaats. Er is een fantastische line-up waarin we de fun van technologie laten zien en beleven. Om iedereen de ultieme belevenis te laten ervaren hebben we jouw hulp nodig!

24 april 2022

Ontmoet young professionals uit tech | NXP Semiconductors | partner

Voor slimme applicaties en tech oplossingen ben je bij #DutchTechFest-partner NXP aan het juiste adres. Vooral onderzoek en ontwikkeling van nieuwe tech staat hoog op de agenda: young professional Christine Cloostermans van NXP laat zien hoe haar werkdag eruitziet. Kijk even mee!

10 januari 2022

Van Dutch Technology Week naar Dutch Technology Festival

Na tien succesvolle edities krijgt Dutch Technology Week een vernieuwde opzet en nieuwe naam: we gaan verder als Dutch Technology Festival. Het festival vindt plaats zaterdag 11 en woensdag 15 tot en met zaterdag 18 juni 2022.

15 juli 2021

Rabo@DTW Talks: Starters delen hun verhaal over starten en groeien in Food-, Med- en High Tech

Van landbouw tot aan zorg: Technologie wordt volop toegepast in alle sectoren van de samenleving. Een bedrijf beginnen, of als bedrijf groeien in de Med Tech, de Food Tech, en de High Tech: hoe ziet dat eruit? Starters en investeerders waren te gast tijdens de Dutch Technology Week 2021 en vertelden over de door hun ontwikkelde technologie en over hun positie op de markt.

30 juni 2021

DTW Talk: Top 3 technologieën van de toekomst

Van Deep Fakes tot aan slimme reiniging: bij de Dutch Technology Week ontbrak het niet aan futurisme. In dit artikel een drietal vernieuwende, veelbelovende technologieën die voorbij kwamen tijdens de DTW.: AI, Fotonica, 3D metaalprinsen.

25 juni 2021

Terugblik op een bijzondere DTW

Drie weken geleden sloten wij een bijzondere, maar geslaagde 10e editie van de Dutch Technology Week af. Het was een bijzondere editie die voor het grootste deel bestond uit online activiteiten voor alle doelgroepen. De hele week hebben scholieren, studenten en professionals gezien en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om in de hightechsector aan de slag te gaan en mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

3 juni 2021

Een toekomst in de technologie komt voor steeds meer jongeren dichterbij

Op maandag 31 mei 2021 was het dan eindelijk zover. De tiende editie van de Dutch Technology Week ging van start. Na vele maanden van voorbereidingen is er een mooie mix van online en fysieke evenementen tot stand gekomen. Om de toekomst van de technologie veilig te stellen, wordt er ook dit jaar weer volop ingezet op techniekpromotie.

1 juni 2021

Alert blijven in halfgeleiderindustrie door samenwerking

De industrie van halfgeleiders zit in de lift. Het is duidelijk dat de vraag naar chips, en daarmee naar producten en diensten in de hele industriële keten, ongekend hoog is. Door de toenemende informatisering van de samenleving zal de vraag naar steeds meer en betere chips alleen maar toenemen. Halfgeleiders zijn cruciaal voor de economie. Nederland, met name Brainport, maar ook het cluster rond Nijmegen, zit duidelijk in de voorste wagen. 

27 mei 2021

Rabobank bindt zich aan Brainport als nooit tevoren

Het is de Rabobank menens wat betreft Brainport. Dit gebied in Zuidoost-Brabant is misschien wel de belangrijkste regio in Europa als het gaat om innovatieve hightech.
Brainport, de concentratie van de high techmaakindustrie in Zuidoost-Brabant, groeit als nooit tevoren. Een van de partijen die de groei faciliteert is Rabobank. Deze coöperatieve bank pompt de komende twee jaar zo’n 700 miljoen euro in de verdere ontwikkeling van de Brainportregio. Het afgelopen jaar heeft Rabobank al 300 miljoen uitgegeven om start-ups, scale-ups en andere innovatieve projecten te ondersteunen. Dat geld komt boven op reguliere vormen van financiering.

National FameLab Final comes to TU/e!

Final of the science communication competition takes place online on Tuesday June 1st as part of the program for Dutch Technology Week.

The national final of FameLab – the annual science communication competition – is coming to Eindhoven! Ten contestants from four Dutch universities – including three contestants from TU/e – will battle it out to be the jury’s overall winner of the Dutch FameLab competition 2021.

26 mei 2021

‘Als je kiest voor techniek, kies je voor werkzekerheid’

Er zijn nog altijd te weinig jongeren die kiezen voor een baan in de techniek. En dat terwijl de banen voor het oprapen liggen. Vanuit het Eindhovense high tech ecosysteem Brainport Industries wordt er samen met het onderwijs en het regionale bedrijfsleven gewerkt aan een oplossing.

24 mei 2021

Mobiliteitswereld gaat volledig veranderen

Het gaat er vooral om dat we op een duurzame manier tegemoetkomen aan de toenemende behoefte aan mobiliteit. Daarbij moeten we ervoor zorgen dat het continuïteit heeft. Verschillende disruptieve ontwikkelingen in de mobiliteitswereld zullen de komende jaren leiden tot verregaande veranderingen. Nieuwe technieken zullen ingezet moeten worden om onze wijzigende persoonlijke behoefte aan vervoer te faciliteren. Mobility as a service (MaaS) zal zich steeds nadrukkelijker manifesteren.

22 mei 2021

Frits van Hout leidt al tien jaar het Feest van de Techniek

Dutch Technology Week is het uithangbord van de Nederlandse techsector
Het was 2011, Brainport was net uitgeroepen tot slimste regio van de wereld. Een titel met status, maar ook een die maar één keer behaald kan worden. En dus bogen de hotshots van de regio zich over de vraag hoe dat succes een zichtbaar vervolg kon krijgen.

20 mei 2021

Samenwerkingsverbanden zetten techniekonderwijs nog beter op de kaart

Techniek is niet meer weg te denken uit ons leven. Sterker nog, technische innovaties zullen in grote mate onze toekomst bepalen. Daarom is het belangrijker dan ooit dat kinderen er al van jongs af aan mee te maken krijgen.

14 mei 2021

Science + Tech Online Quiz tijdens Dutch Technology Week internationaler dan ooit

Het begon allemaal bij de allereerste editie van de Dutch Technology Week (DTW) in 2012. Sinds die tijd is Quiz Night NL uitgegroeid tot een immens populair evenement waar elk jaar weer vele mensen aan meedoen. In ‘normale tijden’ werd het evenement gehouden in het Eindhovense Klokgebouw. Vorig jaar kon er wegens corona echter geen fysieke DTW plaatsvinden. Daarom moest er door de organisator van de quiz, evenementenbureau Number 42, snel geschakeld worden.

Virtueel podium voor technologie tijdens DTW Talks voor studenten en professionals

Ook dit jaar is er tijdens de Dutch Technology Week (31 mei tot en met 5 juni 2021) weer van alles te doen. Al eerder schreven we dat het programma bestaat uit een mix van online en fysieke activiteiten. Naast de evenementen voor het onderwijs zijn er verschillende online evenementen voor studenten en professionals.

11 mei 2021

Meer aandacht voor maatschappelijke impact van AI

De ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence (AI) volgen elkaar in rap tempo op. Dit heeft impact op de maatschappij als geheel. Er worden bijvoorbeeld allerlei slimme systemen ontwikkeld waarmee ons leven veiliger en aangenamer wordt gemaakt, zoals meedenkende en meesturende auto’s. Lang niet iedereen heeft echter een technische achtergrond of verdiept zich graag in technologie.

10 mei 2021

Veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van Healthtech

Muziek en geluid spelen een grote rol bij verschillende opkomende gezondheidstechnologieën. Innovaties op het gebied van stress en dementie beloven een betere kwaliteit van leven.

4 mei 2021

Artificiële intimiteit roept veel vragen op

Is seks met robots over een paar jaar inderdaad heel normaal, zoals expert in kunstmatige intelligentie David Levy beweert? Hij is van mening dat robots over ongeveer dertig jaar zo ver zijn ontwikkeld dat mensen er intieme relaties mee aan kunnen gaan en gelooft zelfs dat het mens-robot huwelijk gelegaliseerd zal worden. Er zijn meer experts die zijn mening delen. Dat is ook niet zo gek, gezien de snelle technologische innovaties op het gebied van seksualiteit.

3 mei 2021

Cyborgs: ze zijn er al

Een geïmplanteerde antenne in je hoofd waarmee je kleuren kan ‘horen’. Of online seismische sensoren in je voeten waarmee je aardbevingen kan voelen. Nee, dit is geen science fiction.

22 april 2021

Techniekgeschiedenis saai? Welnee. ‘Het heeft even geduurd, maar ook Nederlanders zien het nu als onderdeel van hun cultuur.’

Olga Coolen, directeur van het Philips Museum, vertelt bevlogen over het belang van de geschiedenis van de techniek en de technologie. Waar andere landen deze geschiedenis al langer omarmen als wezenlijk onderdeel van hun cultuur lijkt ook Nederland nu ‘om’ te zijn.

13 april 2021

Mix van fysiek en online bij Dutch Technology Week 2021

Nog even en dan is het zover. Van 31 mei tot en met 5 juni vindt de tiende editie van de Dutch Technology Week plaats. Vorig jaar moest het programma vanwege de coronacrisis in allerijl worden aangepast zodat er online toch nog een paar evenementen door konden gaan. Dit jaar is tijdig gekozen voor een veilige variant die bestaat uit online en hybride activiteiten.

18 juni 2020

Terugblik – DTW online edition – 8 t/m 13 juni 2020

Wij kijken terug op een hele bijzondere week, met verhalen, video’s, workshops en een live quiz over technologie. En dit alles dus helemaal online! Het gevarieerde programma is goed ‘bezocht’, via de website en de DTW- social media kanalen. Om na te genieten en ter inspiratie sturen we je hierbij een korte impressie van de week.

4 juni 2020

Dutch Technology Week gaat digitaal: “Bijzondere tijden vragen om bijzondere DTW”

Dat er dit jaar geen fysieke Dutch Technology Week zou plaatsvinden, was al duidelijk. Maar om de DTW-missie te benadrukken en geen enkele kans te verliezen het belang van technologie voor onze maatschappij te benadrukken, is er dit jaar wel een online-editie. Van 8 tot en met 13 juni, de oorspronkelijke data van de Dutch Technology Week, staat nu de DTW2020 Online op de agenda. “In deze bijzondere tijd is er alle reden voor een bijzondere Dutch Technology Week” zegt projectmanager Monique de Wit. “Online zetten we technologie één week lang in het zonnetje.”

25 mei 2020

DTW2020 online

Dit jaar is er geen fysieke Dutch Technology Week, maar een online editie: van 8 tot en met 13 juni staat de DTW2020 Online op de agenda. In deze bijzondere tijd een bijzondere Dutch Technology Week: online zetten we technologie één week lang in het zonnetje.

Technologie is niet weg te denken uit ons dagelijks bestaan, ons leven en werken. Ook nu ontstaan initiatieven waarin een hoofdrol is weggelegd voor technologie, innovatie en samenwerking.

24 maart 2020

DTW2020 geannuleerd

Helaas zijn we de afgelopen weken met elkaar in een hele bijzondere situatie gekomen, we werken vanuit thuis, houden 1,5 meter afstand tot elkaar en beperken onze sociale contacten noodgedwongen zo veel mogelijk.

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op: eind vorige week waren we nog in overleg of en hoe de DTW2020 eventueel doorgang kon vinden. Inmiddels is het duidelijk dat het dit jaar geen haalbare kaart meer is. Het kabinet heeft verdergaande maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus en alle evenementen  tot 1 juni afgelast. Dit heeft ook grote gevolgen voor de DTW2020: het is niet reëel om 8 juni het startsein te geven voor een week vol feestelijkheden en events rondom ons thema technologie. De DTW2020 gaat dan ook niet door.

12 maart 2020

Astronaut Mindy Howard gaat strijden voor meer diversiteit in de tech

Toekomstig astronaut Mindy Howard gaat de strijd aan om meer diversiteit te creëren in de tech. Howard wordt in 2020 een van de belangrijkste ambassadeurs voor Female Tech Heroes, een initiatief van High Tech Campus Eindhoven met 2000 leden.

Howard neemt het stokje over van voormalig eurocommissaris Neelie Kroes, die het netwerk vorig jaar landelijk op de kaart heeft gezet.

4 maart 2020

Rabobank nieuwe partner voor Dutch Technology Week

In maart 2020 tekende Rabobank voor een driejarige verbinding als partner aan de Dutch Technology Week (DTW). Het partnership zorgt voor een financiële impuls en inhoudelijke aanvulling op het DTW-programma.

De Dutch Technology Week heeft als doel het versterken van de Nederlandse hightech-sector. Door successen te delen en trots en bewustzijn te creëren moet meer talent worden aangetrokken voor deze sector. “Brainport heeft een gigantische aantrekkingskracht op bedrijven en kenniswerkers. En dat is ontzettend belangrijk. Want laat daar nou een van de grootste uitdagingen liggen voor deze regio: het vinden van voldoende vakmensen en kenniswerkers,” licht Gerard Zwartkruis, directeur Rabobank, toe.

Onze partners