#DutchTechFest
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

Woensdag 15 juni
09:00 – 17:30 uur
Klokgebouw Eindhoven + andere locaties op STRIJP-S
Gratis voor scholieren & mbo’ers na registratie met en toepassing van promotiecode ‘scholen’
Aanmelden

Doelgroep 14 – 18 jaar Contact mirly@futurebites.nl

Night of the Nerds

Op woensdag 15 juni vindt er een live-editie plaats van Night of the Nerds. Laat je onderdompelen in de wereld van technologie, innovatie en creativiteit.

Er is een bomvol programma samengesteld voor tech liefhebbers. Verwacht experiences, workshops, techtalks en een Night of the Nerds-quiz. Leer muziek programmeren, test en speel nieuwe games en stel al je vragen aan het University Racing Team die een eigen raceauto hebben gebouwd.

Dit jaar is Night of the Nerds op meerdere locaties op én rond Strijp te vinden: het Klokgebouw, MU, Fontys Innovation Lab, POPEI en VR Centre Enversed.

Hieronder vind je het programma:

Scheikunde leren met de ChemiKami game

Word een expert in scheikunde met dit ChemiKami kaartspel! De game is bedacht door Tengjia Zuo, (Student Industrial Design | TU Eindhoven). In dit kaartspel leer je chemische elementen uit je hoofd door het gebruik van Augmented Reality (AR). Gebruik je mobiel en de elementen worden vertaald in fantasierijke en aansprekende avatars.

Muziekrobot game: Robo Maestro

Helemaal weg van muziekgames? Met Robo Maestro ervaar je een hele nieuwe manier van muziek maken. De Artificial Intelligence (AI)-technologie componeert de muziek op basis van de opdrachten die jij Robo Maestro geeft. Maak eindeloos veel muziek, neem liedjes op en deel deze met je vrienden. Jij bent de componist!

Yokufa: the party game

Yofuka is een gezelschapsduel voor 2 tot 4 spelers. Samen vecht je het uit in arena’s met als doel het leven van jouw rivaal uit te putten. Spelers kunnen hun eigen combinatie maken uit de 9 vaardigheden. De game speelt zich af in een fictief land, geïnspireerd op verschillende echte stamculturen. Yokufa is ontworpen door HBO-studenten Joey Vogelzangs, Joe Hooijmaijers en Max van Diepen. Ben jij klaar om je tegenstanders te verslaan?

De ASML breinbreker: Circuit Maze Game

De Circuit Maze game is een uitdagend spel waarmee je inzicht krijgt in de werking van stroomkringen. Lukt het je om in deze challenge een echte stroomkring te bouwen en de LED-bakens te laten branden?

De ASML breinbreker: Laser Maze Game

Beschik jij over een dosis gezond verstand én heb je interesse in wetenschap? Kom dan de Laser Maze Game spelen en navigeer de laser door het spiegellabyrint. Bij dit spel is het de bedoeling de verschillende speelstukken zo op het spelbord te plaatsen, dat de laserstraal de spiegel raakt en het doel rood laat oplichten. In vier verschillende spelniveaus word je uitgedaagd om deze breinbreker te overwinnen.

Creative Coding met Timo Hoogland

Timo Hoogland is Creative Coder. Hij heeft voor zijn passies muziek en technologie de perfecte combinatie gevonden. Als artiest onder de naam _T.MO_code and sound alchemist laat Timo zien hoe gaaf het is om muziek te programmeren en hoe je zelf kunt leren om muziek te coderen. Hij geeft je praktische tips en je kunt al je vragen stellen!

Grafische 'Short Stories' met AR

Met Augmented Reality (AR) wordt iets extra’s aan een beeld toegevoegd. Jimi Eichhorn (student St Joost) ontwierp grafische illustraties waar een extra verhaal – door middel van een animatie of gedicht – wordt toegevoegd. Samen met de AR-app Eye Jack worden deze creaties aan jou getoond. Dit geeft zijn werk nog meer betekenis en toont een kijkje in de wereld van AR.

De vliegende assistent: Blue Jay Drones

Studententeam Blue Jay werkt aan de ontwikkeling van een indoor-drone assistent. Deze vriendelijk uitziende drone met lichtgevend frame moet volledig zelfstandig kunnen vliegen en mensen kunnen assisteren (in gebouwen en huizen). Kom de drone bekijken, besturen en ontmoet de studenten van Blue Jay Eindhoven.

De nieuwste games testen in het UX Lab

Ben jij een liefhebber van games? Kom dan naar het UX Lab en ga aan de slag met de nieuwste games die zijn ontwikkeld door game-studenten van de Interaction Design-opleiding van Fontys. Zij hebben een breed scala aan games geproduceerd voor je smartphone, met een virtal reality bril of met Augmented Reality. Tijdens het spelen is jouw feedback zeer waardevol!

Ontmoet het FTC Team The Encrypted Gentlemen

Tijdens de First Tech Challenge (FTC) strijden diverse middelbare scholieren in een wereldwijde robotcompetitie. Het FTC-Team The Encrypted Gentlemen van het Sondervick College uit Veldhoven is met hun ontworpen robot Nederlands kampioen geworden. Bij Night of the Nerds zijn ze aanwezig om hun elektrische creatie te laten zien.

Programmeer jouw eigen transportband

Jaarlijks reizen er meer dan 23 miljoen passagiers via de Nederlandse luchthavens. Het transport van alle bagage is hierbij vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het sorteren van deze bagage is volledig PLC gestuurd. Tijdens deze workshop leer jij – in samenwerking met marktleider Vanderlande – wat er allemaal bij dit systeem komt kijken en krijg jij de opdracht om een eigen transportband te programmeren.

Bekijk URE’s high-tech autonome race-auto

Elk jaar ontwerpt het studententeam University Racing Eindhoven (URE), in samenwerking met partners, een innovatie elektrische, autonome race-auto. Met dit racemonster neemt het team van Technische Universiteit deel aan grootste internationale ontwerpcompetitie voor studenten. Het racemonster en de deelnemers uit het studententeam zijn dit jaar live aanwezig tijdens Night of the Nerds. Kom de auto bekijken & kom meer te weten over het team achter dit innovatieve project.

Maak je eigen elektronische beats met Ableton Live

Benieuwd hoe je elektronische beats kunt maken? In samenwerking met de Creative Tech Academy krijg jij de kans om via deze workshop kennis te maken met de Ableton Push controller. Via deze software werk je met instrumenten en zelfgemaakte sounds voorzien van effecten: je kunt deze ook opnemen en aanpassen. Kruip in de huid van een echte producer en maak je eigen muziek!

Red de aarde in de Hightech Escape Room

Bereid je voor op de escape room van je leven! In deze Engelstalige escape room van SIOUX moet jij, samen met jouw overige teamleden, een gehackte drone zien te stoppen. Maak gebruik van de touchscreenschermen, joysticks, een patchkast en een VR-bril en overmeester de drone. Zorg dat jullie de wereld redden, maar let op: je hebt hier maar 10 minuten de tijd voor!

De omgekeerde wereld met ASML

Spiegels en lenzen zijn een belangrijke basis voor de machine die ASML maakt. Met deze Upside-Down glasses ga jij de uitdaging aan! Probeer allerlei opdrachten te voltooien tijdens het dragen van deze bril. Schrijf je eigen naam, ontwijk hindernissen die op jouw pad komen en schenk water in een glas op een hele andere manier dan je gewend bent. Niets is wat het lijkt: maak je klaar voor de challenge!

Dory: het hybride samenwerkingsspel

In dit samenwerkingsspel moeten je met andere spelers communiceren, krijg je verschillende vragen voorgelegd en is het de taak om een dolfijn veilig door de vervuilde oceaan te sturen naar een gezond natuurreservaat. Dankzij Dory wordt je inzicht vergroot op het gebied van oceaanvervuiling en worden je gameskills op de proef gesteld.

Muziek programmeren in codetaal met Sonic Pi

Het maken van muziek was nog nooit zo uitdagend. Met Sonic Pi programmeer je namelijk beats en sounds, verander je instrumenten en voeg je subtiele effecten toe aan je creaties. Op basis van code bouw je stap voor stap een complete track.

Bouw je eigen raket: Next Space Rebels game

Nederlandse kunstenaar Floris Kaayk is de grondlegger van dit nieuwe spectaculaire ruimtespel. Samen met hackersgroep Next Space Rebels – die de wereld oproept om zelf raketten te bouwen – werk je aan een vooruitstrevend doel: de reis naar internetvrijheid.

Programmeer jouw eigen 3D-game

Show your (game)skills: maak je eigen 3D-Game. In samenwerking met Fontys Eindhoven zet je tijdens deze workshop de basis van een Unity 3D game in elkaar. Ontwerp, personaliseer en creëer jouw ultieme game. Ga voor een spannend en uitdagend avontuur!

Onze partners