#DutchTechFest
#DutchTechFest
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

7 juni 2022

Ontmoet de top van Gaming & Esports uit de Benelux tijdens DutchTechFest

Op zaterdag 18 juni ontmoeten gamefanaten hun favoriete gamers, casters, presentatoren, creators en esporters in het Klokgebouw Eindhoven. Tijdens dit unieke Gaming & Esports spektakel tonen PSV Esports FIFA team players Ali Riza Aygün & Dennis Verhoeven, youtubers Quentin Correia (Qucee), Joost Bouhof (JoostSpeeltSpellen), Duncan Massink en Michael van Tielen (LinkTijger) hun game-skills.

Gamers, esports-fans en ouders met gamende kids zijn welkom om talks bij te wonen, diverse e-sportswedstrijden live te volgen of om oog in oog te staan met hun game-helden. In het bomvolle programma is er veel aandacht voor Minecraft, League of Legends, FIFA, Fortnite en andere games. Tim Kolijn – het brein achter EindjeMinecraft – is aanwezig en daagt festivalgangers uit in verschillende minecraft-challenges.

League of Legends
De dag sluit af met het beste wat League of Legends (LOL) te bieden heeft. In een spannende ‘best of 3’ strijden Esports-teams KRC Genk en The Agency – voorheen Echo Zulu – voor de felbegeerde winst. De dag wordt gehost door Colin Wijnholds (Koolein) en casters Omar Woong (WoongLOL) en Denis Melnikov (Boomin) verzorgen de showdowns van live commentaar.

DT Talks in de Central Area
Naast showcases, standoffs, toernooien en wedstrijden, spreken toffe gamechangers, developers en creators over de wereld áchter het gamen. In de DT Talks Arena kun je energieke presentaties bijwonen van o.a. Guido Van Gageldonk (CTO Prespective) over ‘Gaming technologie in de high tech industrie’, Joost Bouhof (JoostSpeeltSpellen) over ‘Wat heb je nodig om een streamer te zijn?’ en studenten van de TU/e over het spelen van Rocket League met kunstmatige intelligentie.

#DutchTechFest
De roep om technisch talent blijft onverminderd groot. Voor jonge denkers en doeners zijn er volop mogelijkheden voor een relevante en interessante studie en/of baan in de techsector. Die boodschap staat centraal tijdens Dutch Technology Festival: hier geven we technologie letterlijk én figuurlijk het hoofdpodium. “Het doel van deze Gaming & Esports dag is om te laten zien hoe leuk het kan zijn om technische vaardigheden op te bouwen die zowel in de game als in de hightech sector nodig zijn”, legt Monique de Wit, kartrekker van Dutch Technology Festival uit. “Gaming is populair en heeft een groot podium. Bij het ontwikkelen van een game lopen veel parallellen met de technologie die in de hightech sector gebruikt wordt.”

Het dagprogramma op zaterdag 18 juni duurt van 13.00 tot 17.00 uur, het avondprogramma van 17.30 – 23.00 uur. Er zijn ook all-day-tickets beschikbaar. Tickets zijn gratis en hier te verkrijgen.

Onze partners