#DutchTechFest
#DutchTechFest
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

4 maart 2020

Rabobank nieuwe partner voor Dutch Technology Week

In maart 2020 tekende Rabobank voor een driejarige verbinding als partner aan de Dutch Technology Week (DTW). Het partnership zorgt voor een financiële impuls en inhoudelijke aanvulling op het DTW-programma.

De Dutch Technology Week heeft als doel het versterken van de Nederlandse hightech-sector. Door successen te delen en trots en bewustzijn te creëren moet meer talent worden aangetrokken voor deze sector. “Brainport heeft een gigantische aantrekkingskracht op bedrijven en kenniswerkers. En dat is ontzettend belangrijk. Want laat daar nou een van de grootste uitdagingen liggen voor deze regio: het vinden van voldoende vakmensen en kenniswerkers,” licht Gerard Zwartkruis, directeur Rabobank, toe.

“Binnen de bank spreken wij overigens liever over gouden handen en gouden koppen. Het zijn uiteindelijk deze jonge mensen die bepalen hoe de Brainportregio zich de komende decennia verder ontwikkelt. Rabobank wil een bijdrage leveren aan de verdere groei door ons te committeren aan de DTW als Platinum Partner. Wij ondersteunen ontwikkelingen op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid, onder meer in de agrarische en voedingsmiddelensector en de gezondheidszorg. En we delen onze kennis en ons netwerk om samen met andere partners bij te dragen aan het versterken van de hightech-sector.”

Eén van de initiatiefnemers van de DTW is Brainport Development. Directeur Paul van Nunen is ook enthousiast over de verbinding met Rabobank: “De impuls die het aansluiten van Rabobank geeft is groot én is goed voor alle betrokken partners. Dit biedt ons kansen om de DTW nog nadrukkelijker op de kaart te zetten.”

Frits van Hout (lid van de Raad van Bestuur van ASML) is vanaf het begin voorzitter van de klankbordgroep van de DTW en zet samen met zeventien medebestuurders en ondernemers de grote lijnen voor de week uit. “Dit partnership is écht bijzonder. De week is ontstaan in de Brainport-regio, de regio die als ‘hightech hart’ erg belangrijk is voor de Nederlandse economie. De bank zorgt niet alleen voor een financiële impuls, maar levert ook een inhoudelijke bijdrage aan de week door bijvoorbeeld een event voor start-ups te programmeren tijdens de DTW. De betrokkenheid van Rabobank draagt bij aan een verdere landelijke uitrol naar andere regio’s èn het bekend maken van de missie van de DTW.”

Onze partners