#DutchTechFest
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

Vrijdag 17 juni
09:30 – 12:30 uur
13:30 – 16:30 uur
Klokgebouw Eindhoven
Gratis na inschrijving

Doelgroep Studenten Contact m.dewit@brainportdevelopment.nl

DT Talks Students

Studenten van het mbo, hbo of wo konden zich inschrijven voor deze gratis DT Talks. Je stapte in de wereld van 20×0 en kon na afloop met de sprekers in gesprek. Scroll naar beneden en ontmoet onze sprekers van de editie in 2022.


Blok 1: 09.30 – 12.30 uur over slim innoveren: naar duurzame mobiliteit

09.30 – 10.00 uur Inloop, koffie, thee
10.00 – 10.30 uur Talk van Prof. Maarten Steinbuch (Universiteitshoogleraar TU/e): worden Auto’s ook robots?
10.30 – 11.00 uur Talk van Tessie Hartjes (Lightyear)
11.00 – 11.30 uur Talk van André Kuipers (astronaut, wetenschapper, arts) over technologie & innovatie
11.30 – 12.30 uur ‘Open lunch table’ en ga in gesprek met Maarten en André op de Central Area over ‘De wereld in 20X0’


Blok 2: 13.30 – 16.30 uur over slim innoveren: de rol van technologie in slimme zorg en de energietransitie

13.30 – 14.00 uur Inloop, koffie, thee
14.00 – 14.30 uur Talk van Peter Ros (ondernemer & spreker) over Technologie en zorg, innovatie van mensen
14.30 – 15.00 uur Talk van Fieke Geurts (docent Fontys Hogescholen): met technologische innovatie gaan we de energietransitie voor mekaar krijgen, toch?
15.00 – 15.30 uur Talk van Hans de Jong: ‘Het ziekenhuis van de toekomst is een netwerk met de mens centraal’
15.30 – 16.30 uur ‘Open drinks table’ en ga in gesprek met Peter, Fieke en Hans op de Central Area over ‘De wereld in 20X0’


Deelname was gratis voor studenten mbo, hbo en wo en kon via inschrijving!

10.00 – 10.30 uur | Maarten Steinbuch

Worden Auto’s ook robots?
We spelen in de wereldtop met onze voetbal- en zorgrobots, en we zijn als Nederland nummer 1 wereldwijd in high tech machines, en een living lab voor slimme, autonome en elektrische auto’s. We hebben de meest nauwkeurige chirurgische robots ter wereld, en kunnen operaties doen op afstand die niemand anders nog kan. Data wordt dominant en bepalend. Hoe staat het met de ontwikkeling van slimme auto’s? Kunnen we straks zonder rijbewijs rijden?

10.30 – 11.00 uur | Tessie Hartjes (Lightyear)

Tessie is gefascineerd door de manier waarop technologie interageert met ons als mens, met onze percepties, onze geest & lichaam maar ook met hele maatschappelijke systemen. Ze vindt het leuk om erachter te komen hoe bepaalde processen zijn ontstaan op basis van, of gevormd door, technologische ontwikkelingen die relateren aan huidige trends.

In 2017 is Tessie gestart bij Lightyear om bij te dragen aan hun missie; zorgen voor duurzaam vervoer overal en voor iedereen. Lightyear gelooft dat de toekomst van mobiliteit ligt in de combinatie van elektrische voertuigen en geïntegreerde zonnetechnologie.

11.00 – 11.30 uur | André Kuipers

In de ruimte hangt een opvallende multinational: het internationale ruimtestation ISS, gerealiseerd door Amerika, Europa, Rusland, Canada en Japan. Nederlands astronaut André Kuipers had het voorrecht twee keer te mogen werken in het ISS en deel uit te maken van deze internationale onderneming.

Het ISS is het grootste, meest complexe, internationale technologische bouwwerk dat de mens ooit heeft gemaakt. Door te werken aan grensverleggende technologie die buitenaardse omstandigheden kan doorstaan, komen we tot wetenschappelijke inzichten over onze plaats in het heelal en verzamelen we ongelooflijk veel informatie over onze eigen aarde en het leven daarop. Technologie kom je in de ruimte overal tegen: bij medische zaken, communicatie, transport, energie, voedsel en zelfs bij het sporten.

14.00 – 14.30 uur | Ondernemer & spreker Peter Ros

De technologische ontwikkelingen vliegen ons om de oren, de ene ontwikkeling nog veelbelovender dan de ander. En toch lijkt het soms maar langzaam te gaan, soms haalt een fantastische technologie niet eens de werkvloer. Waarom gaan de ontwikkelingen op het ene moment razendsnel en op een andere plek zo traag als dikke faeces. Peter Ros nam ons mee in een wereld waar we technologie positief kunnen inzetten om de zorg te verbeteren. Er zijn daarvoor wel wat systemische en menselijke aanpassingen nodig…

14.30 – 15.00 uur | Fieke Geurts

Technologische innovatie is wat deze regio sterk maakt. En technische innovatie gaat de komende decennia ook een cruciale rol spelen in de energietransitie. Wat een mooie voorbeelden kent deze regio ondertussen: Lightyear, Carbyon, Incooling, Dens, Rift. Maar… is dat het hele verhaal? Welke rol speelt naast innovatie ook de implementatie van bestaande technieken in de energie transitie? En welke rol is er ook voor sociale innovatie weggelegd? Fieke Geurts nam je mee naar de toekomst van een succesvolle energietransitie en liet zien hoe MBO, HBO en WO studenten hier een cruciale bijdrage in gingen spelen.

15.00 – 15.30 uur | Hans de Jong

“Het ziekenhuis van de toekomst is een netwerk met de mens centraal”

De wereld verandert snel door digitalisering en veranderend menselijk gedrag. Ook in de gezondheidszorg. Digitalisering maakt radicale, noodzakelijke veranderingen mogelijk. Dat gaat alleen maar lukken als we de mens als patiënt centraal stellen. Het ziekenhuis van de toekomst zal een netwerk zijn waar de zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt wordt verleend, terwijl er tegelijkertijd (zeer) veel op afstand gemonitord en bewaakt wordt. Ook zal kunstmatige intelligentie,(AI) een grote rol gaan spelen in, bijvoorbeeld, het vermijden van gezondheidsproblemen. Hans de Jong nam jullie mee aan de hand van voorbeelden hoe dat er mogelijk allemaal uit gaat zien.

Onze partners