#DutchTechFest
#DutchTechFest
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

25 juni 2021

Terugblik op een bijzondere DTW

Drie weken geleden sloten wij een bijzondere, maar geslaagde 10e editie van de Dutch Technology Week af. Het was een bijzondere editie die voor het grootste deel bestond uit online activiteiten voor alle doelgroepen.  De hele week hebben scholieren, studenten en professionals gezien en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om in de hightechsector aan de slag te gaan en mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen organiseerden samen ruim 50 online evenementen. De Dutch Technology Week werd op maandag 31 mei geopend met de eerste DTW Talk waarin studenten het podium kregen.
Hiermee werd de start gegeven van een week boordevol tech-activiteiten.

Door de online variant werd het bereik ineens vele malen groter (bijvoorbeeld het ruimtevaart college voor ruim 800 kinderen, of de online quiz voor het basisonderwijs voor bijna 1.500 kinderen). En we gingen zelfs internationaal: aan de Science + Tech Online Quiz werd meegedaan in 40 landen. Gelukkig waren er ook fysieke activiteiten, vooral in het onderwijs. Zo was maandag 31 mei de aftrap van Mission Tech en konden vanaf die datum 14.000 basisschoolleerlingen in de Brainport regio starten met het bouwen van kettingreacties. Er vond een heuse ‘drive through’ plaats langs een aantal techniekbedrijven in De Langstraat (Middden-Brabant) waar zo’n 300 mensen van genoten. De landelijke verbinding vond ook dit jaar weer plaats via UpgradeNL/Make Tech Yours via de Grootste Escaperoom van Nederland die een bereik had van 80.000 kinderen.

Tijdens de DTW Talks kreeg technologie letterlijk een podium, het DTW Online Podium. Vanuit de studio op de High Tech Campus deelden leiders uit de sector hun enthousiasme en hun visie op de toekomst. Bijvoorbeeld over kunstmatige intelligentie in de zorg of de toekomst van mobiliteit. Alle DTW Talks zijn terug te kijken op het DTW YouTube kanaal.
Ook maakte DTW ethische kwesties bespreekbaar, zoals kunstmatige intimiteit (zoals seksrobots) en de voor- en nadelen van cyborgs  (samensmelting van mens en machine). Op het online netwerkplein konden deelnemers na afloop van de evenementen met elkaar verder praten.

Kortom een bijzondere en bijzonder geslaagde week!

Houd deze website in de gaten voor de plannen van 2022 (datum 13 t/m 18 juni 2022).

Onze partners